Kalau anda teringin nak fasih English, boleh belajar Bahasa Inggeris online dengan kami. Kelas dijalankan menggunakan Zoom / Google Meet.

Belajar Bahasa Inggeris online

Belajar Bahasa Inggeris Online

Tak perlu malu kalau tak pandai speaking macam orang lain. Sebenarnya, semuanya memerlukan masa.

Izinkan kami bantu.

Berapa Harga?

Kenapa buat kelas belajar Bahasa Inggeris online?

Kelas English communications

Kami buat kelas belajar English ini sebab kami pun tak pandai speaking dulu.

Kalau bercakap pun, rasa kekok. Rasa malu. Rasa macam diketawakan.

Sebenarnya, tak pun. Perasan je orang nak gelakkan.

Jadi, kami tak nak anda lalui apa yang kami sudah rasa.

Tahap penguasaan dalam belajar English

Belajar Bahasa Inggeris dalam Bahasa Melayu

Kenapa ingin tahu tahap penguasaan English anda? Adakah untuk gelakkan anda?

Bukan.

Pertama sekali, tenaga pengajar perlu tahu tahap penguasaan sekarang supaya boleh sesuaikan kelas mengikut tahap penguasaan.

Pengajar kami juga akan mula bersembang dengan anda untuk menilai tahap sekarang.

Selepas itu, barulah boleh dikategorikan di tahap mana.

Contohnya:

  • Beginner
  • Intermediate
  • Advance

Sekiranya anda boleh faham dan memang pandai bercakap, tetapi mahu peringkat yang lebih advance lagi, maklumkan pada kami.

Kami juga ada menyediakan pembelajaran untuk:

  • Belajar Bahasa Inggeris dalam Bahasa Melayu (sepenuhnya)
  • Belajar Bahasa Inggeris Perbualan
    • Belajar English conversation
    • Belajar English speaking
  • Belajar Bahasa Inggeris Mudah

Cara pembelajaran & pengajaran Bahasa Inggeris

Kelas English online Malaysia

#1 Kelas Persendirian / Personal / Private (Remaja / Dewasa)

Untuk kelas Bahasa Inggeris ini, kami cadangkan untuk remaja (dari 13 – 17 tahun) dan dewasa yang ┬áberumur 18 tahun ke atas. Pembelajaran adalah secara persendirian, private atau personal one-to-one.

Bagi yang lebih suka privasi, pasti suka sebegini. Dengan belajar one-to-one, kelas jadi lebih special.

#2 Kelas Persendirian / Personal / Private (Kanak-kanak)

Walau bagaimanapun, jika ada permintaan untuk kanak-kanak, tidak ada masalah juga. Untuk kanak-kanak yang berumur dari 5-11 tahun juga boleh diuruskan.

#3 Kelas English online

Sebelum ini, memang nampak macam pelik bila ambil kelas English online. Namun, dalam tempoh PKP akibat wabak pandemik Coronavirus COVID-19, ia sudah menjadi biasa iaitu new normal. Ramai yang semakin selesa untuk belajar secara atas talian.

Kelas Bahasa Ingeris ini sesuai untuk siapa?

Belajar asas Bahasa Inggeris

Sejujurnya, kelas untuk kanak-kanak dan remaja untuk belajar Bahasa Inggeris sudah banyak. Kami sebenarnya tidak mahu ke arah itu.

Kami hanya ingin fokuskan kepada golongan dewasa yang mempunyai kriteria berikut:

  • Orang dewasa sibuk dengan kerja, hingga tak ada masa untuk belajar English
  • Individu dewasa yang mahu confident dalam bercakap Bahasa Inggeris
  • Kakitangan kerajaan yang ingin naik pangkat dan nampak bijak berbicara English

Kelas ini ada termasuk belajar grammar English sekali?

Belajar English grammar

Anda mungkin bukan orang yang baru belajar English. Boleh baca dah boleh faham, tetapi tahap penguasaan grammar atau tatabahasa masih tidak berapa betul. Hanya tahu grammar yang basic sahaja.

Jangan bimbang.

Kami juga ada kelas belajar grammar di Jom English Academy.

Kelas akan bermula dengan past tense, present tense dan lain-lain.

Anda cuba buat ayat dan bercakap, pengajar akan betulkan.

Mula-mula memang susah untuk dapatkan grammar yang betul. Tapi, lama-lama boleh diperbetulkan dengan izin Allah.

Sudah ada kelas grammar?

Walaupun kami ada tawarkan kelas grammar English, masih belum lagi banyak permintaan.

Ini kerana ramai yang mahu speaking dulu. Kata mereka, biar berterabur cakap dulu. Lama-lama, grammar boleh catch-up.

Jika kelas sudah dibuka nanti, kami akan maklumkan di sini.

Berapa Harga?

Belajar Bahasa Inggeris perbualan

Sebenarnya, segan juga kami untuk menetapkan harga.

Walau bagaimanapun, untuk keseragaman dan memudahkan urusan pertanyaan, kami letak juga harga.

Klik sini untuk mendapatkan harga kelas Bahasa Inggeris secara online.

Segala titik peluh tenaga pengajar seperti pengajar yang bersusah-payah membetulkan percakapan kita, sama-samalah kita hargai.

Jika bersetuju, jemput isi borang untuk belajar English dewasa seperti di bawah: